Čierny anjel I.: Mladý Ioannes (Nuori Johannes) - Waltari, Mika, 1908-1979; Rády, Andrej, 1954-; Chmelová-Handzová, Teodora, 1949- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1990)
Historický román odohrávajúci sa v Carihrade pred jeho dobytím.
Keywords: romány autorské; historické romány; 15. stor; stredovek; próza; fínska literatúra - texty; Waltari, Mika (fínsky spisovateľ, novinár a dramatik, autor rozsiahleho diela, ktoré pozostáva z románov, noviel, zbierok rozprávok, zbierok poézie, rozhlasových a divadelných hier. Jeho dielo bolo preložené do viac ako tridsiatich jazykov. Nar. 19.09.1908 Helsinki, Fínsko - 26.08.1979 Helsinki, Fínsko); Istandbul (predtým Carihrad); Istandbul (predtým Carihrad); Turecko; Turecko