Ulrika - Wassermann, Jakob; Horváthová, Mária (Bratislava Smena, 1987)
Hlavnou postavou je bystrá Ulrika, ktorá berie od života všetko čo jej ponúka. Zavetrí bohatstvo u skúpeho starožitníka, zvedie jeho syna a opantá si ostatných členov rodiny a zmocní sa vlastníctva rodiny...
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; próza; nemecká literatúra - texty