Český snář - Vaculík, Ludvík, 1926-; Havlíček, Karel; Vaculík, Ludvík, 1926-; Uhde, Milan (Brno Atlantis, 1990)
Tzv.klíčový román, tzn. že popisuje skutečné události a skutečné osoby (jen např. změní jejich jména), psán formou deníkových záznamů ľ otevřená výpověď o čelních představitelích neoficiální kultury v 70. letech včetně milostných pletek samotného Vaculíka
Kniha byla přeložena do němčiny, francouzštiny, švédštiny, maďarštiny... Autor doprovodil svazek svými fotografickými ilustracemi.
Keywords: príbehy autorské; fejtóny; výklady snov; Vaculík, Ludvík (český prozaik, fejetonista, publicista, autor manifestu Dva tisíce slov a zakladatel samizdatové edice Petlice (zal. 1971). * 23.07.1926 v Brumově, Česko -); sny; denníky; skutočné príbehy; próza; česká literatúra - texty