Lekárka: V šľapajách Liečiteľa a Šamana : (Matters of Choice) - Gordon, Noah, 1926- (Motýľ, 1996)
V Lekárke opisuje osud predstaviteľky súčasnej generácie Roberty Coleovej, ktorá sa po sklamaniach v manželstve i práci vo veľkej nemocnici rozhodne zmeniť svoj život. Čitateľ so zaujatím sleduje príbeh lekárky, pre ktorú je pomoc ľuďom viac poslaním ako zamestnaním.