Sestrička Laura: Dievčatá v bielom (Florence et linfirmiere) - Pairault, Suzanne, 1897-1985; Štetinová, Viera; Mydlo, Svetozár, 1948-2014 (Bratislava Mladé letá, 1996)
Sestrička Laura je sympatická, no trochu tajomná hrdinka ďalšieho príbehu o mladých zdravotných sestrách. Laura Duvalierová príde do nemocnice v Rouville po ťažkej službe v Kambodži a nechce o sebe nič prezradiť, dokonca zanovito odmieta priazeň mladého lekára Clauda. Veľkú úlohu zohrá v tomto romániku Florence. Postupne sa zblíži s Laurou a pomôže jej vyriešiť zložitý problém z minulosti.
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; dievčenské romány; profesijné romány; lekárske prostredie; zdravotné sestry; Pairault, Suzanne, rodným menom Suzanne Remond (bola francúzska spisovateľka a prekladateľka detských kníh, ktorá pracovala predovšetkým pre nakladateľstvo Hachette. Je dcérou maliara Jeana REMONDA (1872-1913). * 1897 Paríž, Francúzsko - 1985 Évequemont, Yvelines, Francúzsko); próza; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, výtvarný redaktor, grafický dizajnér aj poštových známok, karikaturista a ilustrátor. Pôsobil dlhoročne ako výtvarný redaktor vydavateľstva Mladé letá. Vytvoril viac ako 500 kníh, mnohé ilustroval. Verejnosť pozná jeho prácu pre Radošinské naivné divadlo, pre ktoré tvoril plagáty, bulletiny, ilustrácie i scény a s ktorým ho spájal originálny štýl a zmysel pre humor. Slovenské múzeum dizajnu uchováva mnohé práce a návrhy tohto originálneho autora. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko); francúzska literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov