Malý lord : (Little lord Fauntleroy) - Burnett, Frances Hodgson, 1849-1924 (Klasické príbehy, 1996)
Sedemročný Cedric Errol sa so svojou ovdovenou mamičkou presťahuje z chudobného newyorského predmestia do honosného zámku v Anglicku. Nečakane sa z neho stáva Lord Fauntleroy, jediný dedič bohatého, významného, ale mimoriadne mrzutého grófa z Dorincourtu, ktorý je jeho starým otcom. Najhoršie na tom je , že nesmie bývať so svojou najdrahšou mamičkou. Ako to jeho čistá detská duša zvládne a aký bude jeho život v Anglicku, to sa dočítate v tomto dojímavom príbehu.