Efezský príbeh o láske, Xenofón z Efezu : (Ephesiacorum libri de amoribus Anthiae et Abrocome) - Xenofón: okolo r. 430-355 pred n.l (Svetová tvorba, 1977)
Efezský príbeh o láske vznikol v starom Grécku asi v druhom storočí nášho letopočtu. Okrem vlastného príbehu láskou spútaného muža a ženy, sú príbehy živým svedectvom o živote v starom Grécku...