Zelené peklo : (Volk und Welt) - Traven, Bruno: asi 1882-1969 (Máj, 1976)
Samostatný celok o mexickej revolúcii. Pútavý dobrodružný príbeh je súčasne krutým svedectvom o ťažkom živote mexických indiánov v nepreniknuteľnej, vraždiacej džungli, kde sa za priam neľudských podmienok ťaží vzácne mahagónové drevo.