Nežná Ruby 4: Utajený drahokam - Andrews, Virginia Cleo, 1923-1986 (Ikar, 1996)
Rubina malá dcéra perla vyrastá v peknom neworleanskom sídle obklopená láskou a starostlivosťou. Sníva o tom, že sa raz stane lekárkou. No ani slávna džezová kapela, ktorú jej rodičia objednali na oslavu maturity, nevie zahnať perline obavy, či niekedy spozná čaro romantickej lásky a pravdu o úzkostlivo skrývaných rodinných tajomstvách a záhadách.