Písané na sude - Smrek, Ján, 1898-1982 (Bratislava Elán, 1996)
Štepené rýmy, vymýšľané nie pre večnosť, ale pre chvíľkové potešenie modranských vinohradníkov.
Keywords: básne autorské; reflexívne básne; poézia; Smrek, Ján, vl. menom Ján Čietek, pseudonymy Ilia Volžanin, Ilja Volžanin (slovenský básnik, spisovateľ, redaktor, publicista, vydavateľ a organizátor kultúrneho života, 16.12.1898 Zemianske Lieskové, časť obce Melčice-Lieskové - 08.12.1898 Bratislava); slovenská literatúra - texty