Heuréka! : (Z maďarských originálov Cirkusz I. II., Jelbeszéd I. II., Följelentem az emberiséget I. II.) - Karinthy, Frigyes: 1887-1938 (Svetová tvorba, 1985)
V dielach tohto maďarského autora dominuje humor a vtip, ktorý neraz prechádza do irónie a sarkazmu. Prostredníctvom svojej prózy podáva svoj pohľad na všeobecne platné ľudské hodnoty, odhaľuje problémy, nad ktorými sa treba zamyslieť. Tak tomu je aj v tejto knihe, ktorá obsahuje výber jeho diela.