Rastliny v kozmetike - Hlava, Bohumír, 1927-1997; Starý, František, 1925-; Pospíšil, František, 1927- biológ (Tatran, 1983)
Udržať si zdravie, sviežosť a mladistvý vzhľad počas celého života je prirodzeným želaním každého človeka. Ženy k tomuto želaniu pripájajú ešte túžbu po kráse a osobitnom pôvabe. Od prvopočiatku ľudstva sa človek naučil používať najrozličnejšie skrášlovacie prostriedky. Mnohé z nich pochádzajú zo sveta rastlín. O tom, ktoré účinné látky priaznivo pôsobia na náš vzhľad, kedy treba rastliny zbierať a ako si z nich pripraviť skrášlovací prípravok sa dozviete v tejto bohato ilustrovanej publikácii. Oboznámi Vás aj s uplatnením jednotlivých rastlín pri priemyselnej výrobe moderných kozmetických prípravkov a liečiv.