Tim : (Tim) - McCullough, Colleen, 1937-2015 (Gemini, 1993)
Kniha opisuje neuveriteľný príbeh lásky mladého muža a zrelej ženy. Príbeh, ktorý citlivo zobrazuje prebúdzanie týchto dvoch ľudí, neskúsených v láske a vyrovnávajúcich sa s celou zložitosťou ich vzájomného bytia. Tim - nádherný mladý muž s telom Adonisa, ale duševným životom na úrovni dieťaťa. Mary - úspešná a bohatá sekretárka veľkej akciovej spoločnosti, zatrpknutá žena v rokoch. Spočiatku ani jeden z nich nevie pomenovať ich prebúdzajúci sa ľúbostný vzťah pravým menom. Mary sa bojí sklamania, žije utiahnuto, zrazu však nachádza v Timovi nový zmysel života. Tim nevie o sexe nič. Rodičia chránia jeho citový život, no i tak začína od Mary prijímať utajené záhady života. Pochopí krutý a neprispôsobivý svet túto vrúcnu a neobyčajnú lásku, alebo sa stanú vydedencami?