Tisíc dolárov za Buffala Billa : (Mille dollari per Buffalo Bill) - Hamilton, David (Epocha, 1970)
Robotníci na stavbe železničnej trate Kansaský Pacifik by v 60. rokoch predminulého storočia zomreli od hladu, nebyť istého podnikavého devätnásť ročného mladíka s menom Wolliam Fredarick Cody. Ten uzavrel s vedením stavby zmluvu, že bude stavbárom dodávať bizónie mäso. Mladému Billovi sa na počesť jeho loveckých úspechov, ktoré preukázateľne prispeli k vyhubeniu bizónov v severnej Amerike, začalo hovoriť Buffalo Bill a jeho ďalšie činy boli neskôr už bez väzby na realitu zveličované a takto zvečnené v mnohých literárnych i filmových dielach. Zrodila sa legenda.