Vojna a mier 2 : (Vojna i mir) - Tolstoj, Lev Nikolajevič, 1828-1910 (Tatran, 1980)
Klasický veľkoromán zo života ruskej spoločnosti v prvých desaťročiach 19. storočia. Popri množstve realisticky zobrazených postáv zasadených do historických udalostí plnokrvne zobrazuje postavy generála Kutuzova a Napoleona.