Neumieraj, moja láska : (Don't die, my love) - McDaniel, Lurlene, 1944- (Mladé letá, 1996)
Júlia Ellisová chodí s Lukom Muldenhowerom už tri roky a zdá sa, že ich šťastie nemôže nič narušiť. Luke je talentovaný futbalista, do ktorého vkladá tréner veľké nádeje. Život však podrobí ich mladú lásku tvrdej skúške. Testy z lekárskych vyšetrení alarmujú: Luka netrápi neznámy vírus ale rakovina. Namiesto tréningov a veselých party čaká na Luka chemoterapia a ožarovanie. Zo solidarity s ním si všetci spoluhráči aj tréner oholia hlavy a nosia baseballové čiapky. Júlia je mu neustále nablízku a takmer zabúda na svoj vlastný život. Luke sa začne uzdravovať. Prekoná napokon ich láska hranicu života a smrti?