Nežná Ruby 5: Matné zlato : (Tarnished gold) - Andrews, Virginia Cleo, 1923-1986 (Ikar, 1997)
Gabriela len pred niekoľkými dňami úspešne zmaturovala a napriek ustavičným hádkam medzi matkou a intrigánskym, večne opitým otcom je dokonale šťastná. Potom ju však pri odľahlom rybníku prekvapí bohatý majiteľ konzervárne Octavious Tate a navždy ju pripraví o jej sladkú nevinnosť...