Žena dvoch mužov: Samostatné pokračovanie románu Čachtická pani - Nižnánsky, Jožo: 1903-1976 (Meteor, 1970)
Vo voľnom pokračovaní románu Čachtická pani sa odvíjajú osudy niektorých hrdinov z románu o Alžbete Báthoryovej. V jednej dejovej línii je stále nezodpovedanou otázka, či sa krvavá grófka dostane pred súd, alebo nie. V druhej dejovej línii sledujeme dramatické osudy nešťastného manželstva spupného slabocha Františka Revaya a jeho manželky Zuzany Forgáčovej, korých manželstvom sa musí nakoniec zaoberať až uhorský snem a mimoriadny súd.