Dielo: Malý testament. Veľký testament. Kodicil a iné : (Les oeuvres de Françoys Villon) - Villon, François: 1431-1463 (Zlatý fond svetovej literatúry, 1981)
Vyše poltisícročia uplynulo od Villonových čias, a jeho poézia nestratila nič na svojej živosti a sile, na svojej príťažlivosti. Stopy Villonovej vášnivej zaujatosti, ľudskej opravdivosti a básnickej suverenity sa tiahnu - predovšetkým od čias romantizmu - celou francúzskou poéziou až do súčasnosti. Tento zväzok nie je iba knihou Villonovej poézie, je zároveň i knihou o Villonovi samotnom, o svete, v ktorom žil a ktorý tak sugestívne a pravdivo vyjadril vo svojom diele.