Veľký testament - Villon, François: 1431-1463 (Kvety, 1975)
Vydanie básnických príbehov francúzskeho klasika, sú z prostredia parížskej krčmovej spodiny i palácovej šľachty, často ide o odkazy jednotlivým osobám. Veľký testament je spomienkou na mladosť, lásku, študentskú veselosť. Villon svoj strach zo smrti zakrýva iróniou...