Víchrica I. : Voľné pokračovanie Tanečníka vo vetre - Johansen, Iris, 1938- (Camea, 1997)
Na sklonku 18. storočia sa Francúzsko zmietalo v neľútostnom boji o moc. Ľud sa nechal omámiť vábnymi heslami revolúcie a nemilosrdné svišťanie gilotíny sa stalo pre mnohých aristokratov poslednou desivou piesňou ich života... Jean-Marc Andreas sa pokúša za akúkoľvek cenu získať tajomstvom a legendami opradenú sošku Tanečníka vo vetre, ktorá kedysi patrila ich rodu. Juliette de Clementová, ktorá odmalička Tanečníka obdivuje, pomáha Jean-Marcovi splniť jeho sen, sledujú ušľachtilý cieľ, zachrániť pred smrťou Máriu Antoinettu a jej deti.