Pomstva červenej múmie : (Die Rache der Roten Mumie) - Brezina, Thomas, 1963- (Knickerbockerova banda, 1995)
Hneď po príchode do Egypta čaká na štyroch kamarátov, členov Knickerbockerovej bandy, hrozné privítanie. Niekto ich vláka do podzemnej hrobky, v ktorej odrazu ožije červená múmia. Kamenné vráta sa zatvoria a mladí detektívi sedia v pasci... Podarí sa im odhaliť miznutie vzácnych pokladov, pochádzajúcich z hrobiek slávnych faraónov?