Pomstva červenej múmie (Die Rache der Roten Mumie) - Brezina, Thomas, 1963-; Ouzká, Zuzana; Kiesel-Bauch, Ateliér (Bratislava Pravda, 1995)
Hneď po príchode do Egypta čaká na štyroch kamarátov, členov Knickerbockerovej bandy, hrozné privítanie. Niekto ich vláka do podzemnej hrobky, v ktorej odrazu ožije červená múmia. Kamenné vráta sa zatvoria a mladí detektívi sedia v pasci... Podarí sa im odhaliť miznutie vzácnych pokladov, pochádzajúcich z hrobiek slávnych faraónov?
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; dobrodružné romány; detektívne romány; Brezina, Thomas (rakúsky spisovateľ a televízny moderátor programov pre mládež, 30.1.1963 Viedeň - ); próza; Egypt; rakúska literatúra - texty; Egypt; pre čitateľov od 11 rokov