Víchor nesmie zomrieť! - Brezina, Thomas, 1963-; Takáčová, Magda, 1924-2014; Fantur, Michael (Bratislava Mladé letá, 1997)
Radšej žiť v chaose, ako s tetou Dagmar pod jednou strechou! Dr. Moosburger, otec Penny, Kolumbusa a Romea, chce svojej rodine len pomôcť, aby počas matkinej neprítomnosti mali deti všetko, čo potrebujú. Teta Dagmar, napriek protestu detí, predsa len zavíta do pokojného, idylického prostredia ich vidieckeho sídla a usiluje sa vniesť poriadok do chaosu, ktorý momentálne v dome panuje. A pretože teta Dagmar nemá rada zvieratá, nie je pre Penny a jej bratov ťažké vymyslieť spôsob, ako ju z domu vyduriť. Okrem týchto starostí a mnohých povinností okolo domácnosti a v otcovej ambulancii má však Penny starosť aj o svojho obľúbeného žrebca Víchra. Práve on sa má totiž zúčastniť najnebezpečnejších dostihov na svete, ktoré prežije vždy iba niekoľko koní...
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: romány autorské; príbehy o zvieratách; Brezina, Thomas (rakúsky spisovateľ a televízny moderátor programov pre mládež, 30.1.1963 Viedeň - ); príbehy pre deti; dobrodružné romány; próza; rakúska literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov