Dickens - Majchrowski, Stefan, 1908-1988 (Postavy a osudy, 1980)
Životopisný román približuje osudy, tvorbu, vzťahy anglického spisovateľa Charlesa Dickensa, zároveň opisuje dobu (19. storočie) a spoločenské pomery v Anglicku....