Obojživelníky : (Eyewitness guides amphibian) - Clarke, Barry; Brightling, Geoff (Vidieť-Poznať-Vedieť, 2004)
Svet obojživelníkov nám ostáva utajený a preniknúť do neho znamená prekonať nejednu zábranu. Stojí to však za to, lebo je na počudovanie pestrý a zaujímavý. Tieto živočíchy sú schopné žiť v obidvoch prostrediach, s čím súvisí stavba ich tela, činnosť dýchacích orgánov, mnohorakosť foriem pohybu, rozmnožovania a vývoja jedinca. Kniha to všetko približuje textom prirodzene prepojeným s unikátnymi fotografiami.