Konzervovanie v domácnosti - Balaštík, Jaroslav (Príroda, 1977)
Autor sústavne pracuje na nových receptúrach a zdokonaľuje technologické postupy konzervovania tak, aby výsledné produkty čo najviac vyhovovali zdravej a racionálnej výžive. Publikácia každého naučí konzervovať čo najúspornejšie, s nižším obsahom cukru, pripravovať produkty pre diabetikov, pre redukčnú diétu a nájde v nej aj mnoho dobrých nápadov. Kniha prístupnou formou obohacuje odbornú literatúru z oblasti konzervovania a uchovávania potravín.