Meduška - Čepčeková, Elena, 1922-1992 1922-1992 (Klub mladých čitateľov, 1986)
Rozprávky sú o usilovnej včielke, ktorá zbiera peľ z kvietkov na liečivý medík a doma jej vonia bylinková lekáreň: šalviou vyhojí choré zuby koze Líze, materina dúška pomôže unavenému čmeliakovi, jahodové lístie zas napraví bledú kožu chrobáka roháča... Meduška sa pri práci zabaví aj poučí na príbehoch, ktoré jej porozprávajú kvietky. Táto pôvabná knižka plná citu otvára náruč všetkým deťom.