Máte chuť na mäso?: Špeciality z mäsa - Brhlík, Eduard (Technológia prípravy pokrmov, 1980)
Do rúk našich čitateľov sa dostáva špecializovaná kuchárska kniha, zameraná na kuchynskú úpravu mäsa jatočných zvierat, zveriny, hydiny a rýb. Je určená najširšiemu okruhu čitateľov. Spôsobom podania sa autori usilujú priblížiť umenie kuchynskej úpravy mäsa prakticky každému, kto sa podujme na prípravu jedla pre svojich blízkych alebo dobrých priateľov. Súčasť každého receptu tvorí stručná charakteristika jedla. Slúži tým, čo ho doteraz nepoznajú, na to, aby si mohli utvoriť predstavu, čo má byť konečným výsledkom ich úsilia.