Aladínova čarovná lampa - Lenčová, Božena, 1937- (Otvor sa, rozprávka, 1979)
Kniha obsahuje 9 orientálnych rozprávok, medzi nimi aj jednu z najznámejších, podľa ktorej nesie kniha názov. Autorka sa nechala inšpirovať Rozprávkami z tisíc a jednej noci.