Karol Šmidke - Kováčiková, Terézia; Spál, Milan, 1931- (Pravda, 1979)
Autorka v tejto knižke prístupnou formou osvetľuje známe i menej známe stránky zo života Šmidkeho, ktorý zasvätil práci v revolučnom hnutí, zápasu proti kapitalizmu, ze jeho odstránenie a za utvorenie najspravodlivejšieho spoločenského poriadku.