Karol Šmidke - Kováčiková, Terézia; Spál, Milan, 1931-; Šmidke, Karol, 1897-1952 (Bratislava Pravda, 1979)
Autorka v tejto knižke prístupnou formou osvetľuje známe i menej známe stránky zo života Šmidkeho, ktorý zasvätil práci v revolučnom hnutí, zápasu proti kapitalizmu, ze jeho odstránenie a za utvorenie najspravodlivejšieho spoločenského poriadku.
Keywords: biografie; životopisy; osobnosti politické; politici slovenskí; tlač; fotosúbory; slovenská literatúra - texty