Židovka z Toleda : (Die judin von Toledo) - Feuchtwanger, Lion, 1884-1958 (Slovenský spisovateľ, 1960)
Román založený na historických udalostiach. Dej sa odohráva v stredovekom Španielsku. Príbeh o tragickej láske španielskeho kráľa Alfonza a krásneho židovského dievčaťa Raquel.