Kolotoč - Pilcher, Rosamunde, 1924- (Slovenský spisovateľ, 1997)
Prue je inteligentné a nezávislé dievča, umelecky založená, ale jej súčasný život jej pripadá nudný. Keď ju matka naviac začne nútiť do konvenčného manželstva, uchýli sa k tete do Cornwallu. Tu sa zoznámi s mladým atraktívnym umelcom, ktorý ju zaujme, a preto sa rozhodne vypátrať, aké starosti ju trápia. Autorka rozpráva o úniku zo života príliš usadeného a predvídateľného a o ceste za vzrušením, novými možnosťami a prísľubmi lásky - o kolotoči života, ktorý len ona dokáže tak dokonale vyjadriť.