Kritický stav: Z príbehov zdravotnej sestry : (Condition critical) - Heron, Echo (Slovenský spisovateľ, 1997)
Opatrovateľka, nežná a starostlivá utešovateľka, láskavá a obetavá dôverníčka - to všetko sú úlohy zdravotnej sestry, ktoré musí v priebehu služby perfektne zvládnuť. Zavše však ani morálne nie je oceňovaná tak, ako by sa patrilo podľa jej zásluh. Echo Heronová v románe so silnými autobiografickými prvkami poukazuje aj na problémy amerického zdravotníctva, zabehaného mechanizmu, ktorého kolieska často zaškrípu. Sestry sa však nevzdávajú a mnoho ráz obetujú i svoje súkromie...