Mimochodom: vražda. Posledný prípad : (Und nebenbei: Ein Mord. Der letzte Fall des Kommissars) - Steinberg, Werner: 1913-1992 (Zenit, 1987)
V románe Mimochodom Vražda ide o vraždu penzistu Kruga. Kriminálny radca Adam si nechce komplikovať cestu za politickou kariérou, preto poverí vyšetrovaním prípadu mladého, dosiaľ neúspešného inšpektora, ktorý vďaka svojej dôkladnosti čoskoro objaví horúcu stopu... V románe Posledný prípad vzbudí nečakaná smrť starnúceho staviteľa podozrenie z vraždy, tým skôr, že mal oveľa mladšiu ženu. Vyšetrovateľom sa podarí vypátrať domnelého páchateľa, ale na podnet penzionovaného pracovníka kriminálky nadobudne vyšetrovanie senzačný obrat.