Psychologie osobnosti - Nakonečný, Milan, 1932- (Academia, 1997)
Ve své práci shromáždil autor množství empirického materiálu, nových poznatků a teorií. Vedle tradičních témat oboru jako jsou typy osobnosti, její psychické vlastnosti či biologické a kulturní určení, najde čtenář i obsáhlé kapitoly o charakteru člověka a motivech jeho jednání nebo o teoriích osobnosti.