Rozhovor zvierat: Rozprávanie o reči emócií vo svete zvierat a človeka - Morozov, Vladimir (Periskop, 1986)
Autor si vytýčil za cieľ porozprávať širokému okruhu čitateľov o úspechoch bioakustiky, mladej, rýchlo napredujúcej vedy, ktorej poslaním je skúmať úlohu zvuku ako prostriedku prenosu informácií v živočíšnom svete. Publikácia má laického čitateľa nielen pobaviť, ale mu i ukázať na príklade zaujímavých faktov, ako tento vedný odbor slúži človeku a aký praktický osoh prináša ( aplikácia vedomostí o reči zvierat na usmerňovanie ich správania, zavádzanie akustických atraktantov pri priemyselnom rybolove a akustických repelentov na plašenie vtákov z letísk, boj so škodlivým hmyzom, atď...