Chobotnica - Norris, Frank Benjamin, 1870-1902; Jurák, Augustín (Bratislava Tatran, 1977)
Román namierený proti americkému, konzumnému spôsobu života a kapitalizmu.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; americká konzumná spoločnosť; skutočné príbehy; próza; Norris, Frank, celým m. Benjamin Franklin Norris, Jr (americký románopisec naturalistického žánru. Nar. 05.03.1870 Chicago, Illinois, Spojené štáty americké - 25.10.1902 San Francisco, Kalifornia); americká literatúra - texty