Epištoly o láske a bolesti - Böhm, Alfonz: 1930-1982 (Osveta, 1976)
Nevšedné listy autora približujú zaujímavú a dôležitú problematiku. Svojráznym využitím takého pôsobivého štylistického útvaru, akým sú listy, autor neobyčajne citlivo uvažuje o tajomstvách lásky muža a ženy, o vzniku nového života a príchode dieťaťa na svet a o jednom závažnom ochorení, vždy v súvise s bolesťou...