Epištoly o láske a bolesti - Böhm, Alfonz: 1930-1982; Brož, Robert: 1939-2011 (Osveta Martin, 1976)
Nevšedné listy autora približujú zaujímavú a dôležitú problematiku. Svojráznym využitím takého pôsobivého štylistického útvaru, akým sú listy, autor neobyčajne citlivo uvažuje o tajomstvách lásky muža a ženy, o vzniku nového života a príchode dieťaťa na svet a o jednom závažnom ochorení, vždy v súvise s bolesťou...
Keywords: príbehy autorské; spoločenské príbehy; psychologické príbehy; lekárske prostredie; rodinné vzťahy; Böhm, Alfonz (slovenský lekár, spisovateľ. * 30.10.1930 Diviaky, Slovensko - 09.04.1982 Liptovský Mikuláš, Slovensko); príbehy o láske; próza; slovenská literatúra - texty; Brož, Robert (bol slovenský typograf, ilustrátor, dizajnér a knižný grafik. Je autorom mnohých plagátov a ex libris. Pôsobil vo vydavateľstvách Osveta a Neografia v Martine. Viackrát prevzal cenu dizajnér najkrajšej knihy roka v rámci Československa aj samostatného Slovenska. *1939 Čelákovice, pri Prahe, Česko - 23.11.2011 v Banskej Bystrici, pochovaný je v Martine, Slovensko)