Škaredá vojvodkyňa : (Die hässliche herzogin) - Feuchtwanger, Lion, 1884-1958 (Retro, 1979)
Historický román, dej sa odohráva v stredovekom Rakúsku, kde sa prelínajú mocenské záujmy kráľovských rodov. Vojvodkyňa Margaréta ako dcéra českého kráľa Henricha a dedička Tirolska chce povzniesť krajinu, no jej záujmy stroskotávajú na jej zjave.