Poetika umeleckého prekladu: Proces a text - Popovič, Anton, 1933-1984 (Okno, 1971)
Práca má predovšetkým informatívne ciele. Autori sa v nej snažili na teoretickej rovine podať prehľad o základných otázkach umeleckého prekladu.