Levočská biela pani : (A lőcsei fehér asszony) - Jókai, Mór: 1825-1904 (Meteor, 1988)
"Hradná pani v bielych šatoch a závoji chráni v čase bojov stredoveké mesto Levoča. Zaľúbi sa však do veliteľa nepriateľských vojsk..." Krásny historický román odvodený od skutočných udalostí z uhorských čias stavovského povstania Františka II.