Koniec leta : (The End of Summer) - Pilcher, Rosamunde, 1924- (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1997)
Mladú Jane Marshovú jedného dňa na slnečnej pláži pochytí neodbytná túžba po rodnom Škótsku. Za jej rozhodnutím vrátiť sa do krajiny, kde strávila detstvo, sa však neskrýva len nostalgia spojená so spomienkou na jazero uprostred horských planín porastených šedivníkom, kde prežívala detskú lásku, ale aj úsilie odchýliť rúško tajomstva zahaľujúce dramatické rodinné vzťahy...