Medzi nami dievčatami 41: Randy a kanoistické preteky (Girl Talk 41: Randy and the Great Canoe Race) - Blair, L.E., 1956-; Támová, Andrea; Belanová, Magdaléna (Bratislava Príroda, 1997)
Stávka je uzatvorená, výhra neistá. Čo teraz ? Randy je v tom až po uši. Tentoraz vyzvala Grega Logginsa a jeho priateľov na kanoistické preteky. Chlapci proti dievčatám. Čoskoro nie je na Bradleyho nižšej strednej škole nikoho, kto by neuzavrel stávku na víťazný tím. Stávke sa nevyhli ani Randy, Sabi, Katie a Allison - stavili sa, ktorá z nich sa prvá naučí pádlovať.
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: príbehy autorské; dievčenské príbehy; dobrodružné príbehy; próza; americká literatúra - texty; pre čitateľov od 12 rokov; Blair, L.E., vlastným menom Katherine Alice Applegate. Písala tiež pod niekoľkými pseudonymami Alida E. Young, Chris Archer, Katherine Kendall a Elizabeth Benning (americká spisovateľka. Napísala sériu kníh Medzi nami dievčatami. Napísala viac ako sedemdesiat kníh pre dospievajúcich a iné knihy. Manžel spisovateľ Michael Grant. * 19.07.1956 Ann Arbor, Michigan, USA -)