Prekliati králi IV.: Zákon mužov : ( Les Rois Maudits: Le Roi de Fer) - Druon, Maurice, 1918-2009 (Retro, 1986)
Po nedlhom a ani nie šiestom panovaní Ľudovíta X.,ukončenom jeho násilnou smrťou, zmocňuje sa vo Francúzsku regenstva jeho mladší brat Filip de Poitiers. V zložitej situácií, keď kráľovná Clémence očakáva boj vysokej šľachty, ktorá sa ženie za korunou i cez mŕtvoly, vyhráva tento druhý syn Železného kráľa. Podarilo sa mu vynájsť a získať schválenie zákona mužov, ktorým sa vylučujú z nástupníctva ženy...