Kocúr čarodejník - Ispirescu, Petre, 1830-1887 (Otvor sa, rozprávka, 1984)
Táto knižka obsahuje dvanásť klasických rumunských rozprávok, vedícií Otvor sa zozprávka kde dobro víťazí nad zlom. Krása knihy je znásobená ilustráciami Mariána Čapku.