Kocúr čarodejník - Ispirescu, Petre, 1830-1887; Kučerová, Felicita; Čapka, Marián, 1950- (Košice Východoslovenské vydavateľstvo, 1984)
Táto knižka obsahuje dvanásť klasických rumunských rozprávok, vedícií Otvor sa zozprávka kde dobro víťazí nad zlom. Krása knihy je znásobená ilustráciami Mariána Čapku.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; fantazijné rozprávky; rozprávky o zvieratách; próza; Ispirescu, Petre (rumunský spisovateľ, editor, folklórista, rozprávač a tlačiar. Nar. Január 1830 Bukurešť, Rumunsko - 21.11.1887 Bukurešť, Rumunsko); Čapka, Marián (slovenský výtvarník, grafik, ilustrátor, kresliar, autor ex librisov, poštových známok a iné. Nar. 14.08.1950 Žilina, Slovensko -); rumunská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov