Volajú ma Aram : (My name is Aram) - Saroyan, William: 1908-1981 1908-1981 (Svetová knižnica SME, 2005)
Dielo máloktorého zahraničného spisovateľa sa stretlo na Slovensku s takým ohlasom ako tvorba Saroyana. Poznáme ho ako autora poviedok, noviel, románov, divadelných hier aj pamätí. Z celej jeho tvorby sú v najväčšej obľube poviedky. Napísal ich vyše 2000. Poviedková kniha Volajú ma Aram ako celok vychádza v slovenčine prvý krát, čitateľ má možnosť vychutnať knižku ako komponovaný celok, v podobe, akej ho autor predložil vydavateľovi aj s úvodnou Poznámkou. Hlavnými hrdinami sú v nej deti arménskych prisťahovalcov v Kalifornii. Autor ním vzdal hold životnej filozofii a duchu svojich rodákov, ktorí aj v nových podmienkach vedeli zostať sami sebou.